Om oss
Sharrons Dansestudio ble etablert i 1993. Det tilbys undervisning i klassisk ballett (RAD systemet Royal Academy of Dance (RAD)) jazz, friskjazz, selskapsdans, stepp, musikal, moderne, dans for 3 åring, foreldre/barn, Pilates, yoga, stretch og styrke, sang, streetmix, afro, latinskerytme, flamenco mm. Hvert år setter Sharrons Dansestudio opp en stor elevforestilling på Kilden, hvor alle elever er involvert, uansett alder eller ferdigheter. Ettersom Sharron Roberts er registrert RAD pedagog( siden 1988) er Sharrons Dansestudio godkjent RAD skole med lisens til å undervise dette system og sender elever opptil eksamen. Og i 2015 ble Ingvild Homdal Hansen den første elev til å få Distinction på Advanced 2 eksamen og dermed den første Norsk kandidat til å delta på RAD sin ballett konkuranse Genee International Ballet Competiton .

Tidligere elever fra Sharrons Dansestudio har studert eller studerer ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO), Bårdar Akademiet, Høgskolen i Stavanger, Norges Dansehøgskolen, London Contemporary Dance School, Bird College, LIPA, Northern Ballet School, East 15, Royal Scottish Conservatoire, London Studio Centre og Alvin Ailey i New York for å nevne noen. Flere jobber nå som dansere, koreografer, skuespillere, sangere eller pedagoger.

Sharron Louise Roberts

Sharron er utdannet ved Hammond School, Chester, England og har pedagogiske eksamen fra Royal Academy of Dance (RAD) og Imperial Society of Teachers of Dance (ISTD) , samt en Bachelor of Philosophy (Hons) degree in ballet and contextual studies fra Durham University / Royal Academy of Dance og Masters in Teaching (Dance) fra Surrey University/Royal Academy of Dance.

Sharron har undervist ved Hammerfest Ballettverksted 1988-89 og Agder Ballettstudio 1989-1992 og ved flere anledninger ved Vågsbygd videregående skole. I 1993 åpnet hun Sharrons Dansestudio i Kristiansand.

Sharron har hatt flere koreografioppdrag for bl.a. F.M.K.S., Kristiansand Symforniorkester, Kristiansand Barne- og ungdomsteater, Opera Sør, Opera Nord og Agder Teater. Sommeren 2012 hadde hun regi ansvar for Spelet om Kråka på Spangereid. Høsten 2012 hadde hun ansvar for utvikling og iscenesettelse av Thorbjørn Egners 100 års feiring på Kilden sammen med Kristiansand Symfoniorkester. Sharron har også jobbet som assistent til Lisa Kent på Agder Teater sin oppsetning av Evita på Kilden samt på West Side story på Bømlo. Høsten 2013 hadde hun koreografi ansvar på Reisen til Julestjernen også på Kilden. Hun har også hatt med dansere fra studioet i Kilden dialogs produksjon Juleevangeliet. Sommeren 2016 var Sharron koreograf for Kastellet sin oppsetning Nasareeren i Fjæreheia og i sommer skal hun være med som koreograf på Kilden sin oppsetning av Terje Vigen samme sted.

Sharron er godkjent RAD pedagog (siden 1988) og er i tillegg tutor ( veileder) og mentor for RAD sin pedagog utdanning "Certificate in Ballet Teaching Studies" (CBTS).

Sharron ble tildelt Kristiansand kommunes kulturpris i 2006.Britt Årnes


Britt Årnes er utdannet danser fra Bårdar Akademiet og Bårdar International. Gjennom sin utdanning og erfaring har hun fått jobbet med en rekke kjente koreografer, dansere og artister. Hun har vært med på oppsetningen av Swinging Christmas som gikk på Chat Noir i Oslo, Stjernekamp på NRK og gjesteopptreden på God Morgen Norge. I de senere år har hun jobbet i Dyreparken som skuespiller og danser, blant annet som Klatremus, Bestemor Skogmus og som sjørøver i Kaptein Sabeltanns univers. Hun har i tillegg jobbet som dansepedagog hos Spinn Dansestudio, Søgne Kulturskole og Lauvåsen IF. Hun har også blitt leid inn flere ganger hos KBUT som koreograf. Hun og tre andre artister driver sammen gruppa Gingerale, der hun er en av sangerne. I tillegg jobber Britt som personlig trener og instruktør hos Spicheren.
Til høsten skal Britt underviser jazz hos oss.
 


Chenno Tim


Chenno er fra Kristiansand og har røtter fra Kambodsja. Han har vunnet NM titler og hans styrke og engasjement for breakdans har brakt han inn til den sceniske profesjonelle kunstscenen med deltagelse i Dansefeber og Unge Wergeland for Rikskonsertene.  Han har bak seg utallige enkeltstående solooppdrag og engasjement som danser i Baller og SNE av Odd Johan Fritzøe. Han har blant annet varmet opp for. 50 cent, ne-yo, lady gaga, madcon, g-unit, the game, og noen til….! Chenno og gruppa Kingwings crew kom til finalen i norske talenter 2011 og har siden bl.a.laget forestilling sammen med Nasjonalballetten på Den Norske Opera og Ballett "Kingwings vs Nasjonalballetten" og "Romeo og Julie" med Nasjonal ballettenung. Han er også med I kaptein Sabeltann forestillinger. Chenno er kjent for hans street mix, som er hip hop/breakingdance/popping and lokking/freestyling og har drevet med dette i mange år.

Chenno underviser streetkidz og streetmix.


 


Inger Lise Lund


Inger Lise er utdannet Siv. Ingeniør.  Hun har dansebakgrunn fra Esthers Ballettskole samt flere kurs i USA og Oslo. Inger Lise er blant annet sertifisert Zumba instruktør. Inger Lise har 20 års erfaring som sal instruktør  og driver i dag også kurs for instruktører.  Hun jobber også som personlig trener (PT) . Inger Lise har tatt flere dansekurs både i Norge og utlandet for å holde seg oppdatert i utvikling.

Inger Lise underviser Friskjazz, power yoga, ballettball og stepp.
 


Karin Moe Hennie


Karin har vært elev hos Sharron siden 1989. Hun er utdannet fra Pedagoglinjen ved Statens Balletthøgskole (Kunsthøgskolen i Oslo), Amsterdam School of the arts, Hurley school of Irish dancing og Westerdals School of communication (tekstforfatter).
Karin har jobbet som danser/sanger/skuespiller ved flere teatre i Oslo. Bl.a. i oppsetningene: Bør Børson, Keisaren av Portugalia, The Rocky Horror Show, Den glade enke og Komedie i Kveld. Hun har også vært på turné med Rikskonsertene flere ganger med egne oppsetninger. Karin produserer forestillinger for barn. Sommeren 2010 ble "Kroppen min og jeg" vist i Direktørens Hage på Sykehuset. Våren 2011 ble "Allergikus Pollus - Den lille Pollenplagen"  satt opp samme sted og våren 2013 ble en viderutviklet versjon vist på Kilden. Karin har også jobbet som pedagog ved Kulturskolen. Karin er koreograf på Fargespill på Kilden.

Karin har debutert som barnebokforfatter og jobber aktiv med tekst og forestillinger for ABUP.

Karin underviser foreldre/barn, dans for 3 åringer, dans for 4 åringer og Pilates
 


Lill Cathrine Aabel Snaprud (NUTTI)


Nutti underviser selskaps dans. Nutti er utdannet både snekker og danselærer. Hun startet å danse da hun var 3 år på Karin og Ernst Larsens danseskole. I 1985 Startet de med Jarl Haugedal i spissen opp Kristiansand Danseklubb . Sammen jobbet de aktivt med å få profesjonelle danselærere til byen. I 1988 startet Geir Bakke
(tidligere verdensmester) opp danseskole med Nutti som assistent, han var også treneren hennes. Nutti underviste på hans danseskole og i Kristiansand danseklubb under hans ledelse frem til 1993. I denne perioden startet hun også sin danselærer utdannelse i Norges danseforbund. I 1993 ble hun annsatt på fulltid som hovedtrener i Kristiansand danseklubb , og fortsatte som hovedtrener og som selvstendig næringsdrivende fra 1996 med Nuttis danseskole, frem til 2009. Gjennom Nuttis danseskole har hun undervist i sportsdans fra nybegynnere opp til elitedansere og fulgt opp par på konkurranser. Satt opp mote oppvisninger og satt opp danseshow. Hun danset Sammen med Lars Henry Andersen hos Tor Fløysvik på Det Norske Dansesenteret, og la opp som elitedanser sommeren 1992.
 


Maggi Asbjørnsen


Maggi har sin utdanning fra Universitet i Stavanger (Bachelor faglærer dans) i tillegg til utdanning i koreografi og notation fra både NTNU og KHIO. Hun er også Virya yoga instruktør med fokus på biomekanikk og skadeforebygging. Maggi har undervist ved Nes, Flå og Gol kulturskole samt på Studio Nille, kulturskolen i Froland og Bølgen i Arendal. Hun har også hatt en vikar stilling på danselinje på Dahlske videregående skole i Grimstad.
Maggi har jobbet som danser ved Dragon Productions i Amsterdam i tillegg til flere frilans oppdrag som både danser og koreograf.
Maggi underviser  balletl fit,yoga, latinskerytmer, flamenco, moderne, moderne graham, jazz og contemporary jazz
 


Silje Nordheim


Silje er utdannet ved London Contemporary Dance School, og har praktisk pedagogisk utdannelse (i dans) fra Kunsthøgskolen i Oslo, samt en Mastergrad i dans fra Universitet i Surrey. Hun har jobbet som moderne danser i 14 år og turnert i hele Norge og store deler av Skandinavia. Hun er i tillegg Sertifisert Yogalærer, samt at hun underviser i Pilates.

Silje underviser Yoga og moderne.


 


Stina Bjelland


Stina er tidligere elev av Sharron og begynte å danse da hun var 6 år. Hun er utdannet ved Royal Academy of Dance, London, England (2015-2018) og har etter endt utdannelse jobbet som ballettpedagog i både Kina, Tyskland og Wales. Hun har erfaring med å undervise barn og voksne i alle aldre og på ulike nivå. I tillegg til å undervise klassisk ballett er Stina sertifisert i Progressing Ballet Technique (PBT).
 


Thomas Jenssen


Thomas er fra Levanger og nå bosatt i Kristiansand. Han studerer  sang ved rytmisk institutt på UiA. Thomas har mye erfaring fra musikal, og har selv deltatt i flere oppsetninger. Han har vært med i Oslo Fagottkor i fire år, og har gjort mye teater, sang og dans på store scener. Thomas har undervist mye før, både voksne, barn og unge - både i sang og rytmisk piano. Thomas underviser sang på våre musikal timer
 


Thuen Kao


Thuen begynte å danse som 15 åring og ble medlem av gruppa Attack Breakers. Han danset på UKM og kom til Trondheim Landmønstring. Han har danset i flere grupper, blant annet Cambodian gruppa som ble dannet i 2001 og Warning Skill crewet som ble dannet i 2004.
Han har ellers vær med som danse i diverse oppdrag.

Thuen danse mest Breakdance og Hip hop,men kan andrel stil også. Han har vært som instruktør siden 2005.
 


Tomos Young


Tomos er født i Storbritannia og oppvokst i Frankrike. Etter a? ha fullført sin Baccalaureat, begynte han pa? Doreen Bird College i London hvor han utdannet seg til en BA i dans og musikkteater. Han begynte så i Labans postgraduate danse kompani ’ Transitions ’ .

Tomos meldte seg inn i det inkluderende danseselskapet Stopgap dance Company, og begynte a? utvikle sine ferdigheter innen inkluderende praksis; først som danser og deretter som lærer og koreograf.  Han har turnert med forestilling "Utstilling" laget av Stopgap medlemmer.  Arbeidet i kompaniet gjorde det mulig for teaterkunst a? være tilgjengelig og inkluderende for alle funksjonshemmede og ikke-funksjonshemmede.

Ellers har Tomos  jobbet med koreografer som David Fielding, Leda Franklin, Scarlet Perdereau, blant andre og kompanier som Non such dance, Interdigitalis.Tomos har koreografert og  utviklet arbeid for det inkluderende dansekompaniet InterDanse i Frankrike.

I Norge har Tomos jobbet ved Haugesund Teater om Amanda-tiden Haugesund og Helter, det Oslo-baserte selskapet Kari Hoaas ’‘ ‘On the desperate edge of now’’. I Kristiansand har han vært tilknyttet Kilden Teater og Konserthus, og har spillt rolle som Terje Vigen i Fjæreheia samt danser i Peer Gynt, Gutta i Juletrehuset, Lik go Del, Fruen fra havet og Kristiansand na?.

Tomos undervise vårt inkludernede tilbud iDANCE

 


Ornilia Ubisse


Ornilia er fra Mozambique og har sin utdanning fra Escola Nacional de Danca i Mozambique, samt Bachelor grad fra Norges dansehøgskole.

Ornilia har vært danser i flere Umoja prosjekter samt i TV produksjoner i sitt hjemland. I tillegg har hun mye erfaring som pedagog. Hun jobber nå aktiv som danser blant annet med Frikar og Tekst lab og Kronos dansekompani.

Ornilia er gjestepedagog hos oss. 


Nina Kristin Rostrup


Nina Kristin Rostrup er utdannet faglærer i dans ved Statens balletthøgskole-02 og fysioterapeut ved Høgskolen i Oslo-08. Hun har jobbet som danselærer og aerobicinstruktør siden 1998 og har hatt diverse treningsgrupper som fysioterapeut, bl.a. mor og barn-trening, bekkenbunnstrening, hjertetrening etc. Nina er også opptatt av mental balanse og har tatt instruktørutdanning i mindfulness/ oppmerksomhetstrening hos Andries Kroese.

Nina underviser jazz, friskjazz og yoga.
 

2020 © Sharrons Dansestudio